4.ročník Memoriálu Ladislava Bielika

Velikonoční  bleskový turnaj v Kolešovicích je pokračováním tradičního velikonočního turnaje, pořádaného Vaškem Hejdou v Chrášťanech. Již od prvního ročníku se stalo zvykem, že tento turnaj pomáhají pořádat a rozhodčího dělají hráči ze ŠK Rakovník. A nejinak tomu bylo i letos. Na turnaj, kterého se v tomto roce zúčastnilo méně domácích hráčů, přijelo celkem 7 hráčů, hrajících za rakovnický klub (a to byla letos slabší účast). Snad to bylo pěkným počasím, že se na startu turnaje sešlo "pouze" 19 hráčů. Ačkoliv padl návrh na dvoukolový turnaj, nakonec bylo rozumně rozhodnuto o turnaji jednokolovém. Pořadatel Tomáš Urban tedy pronesl úvodní řeč a vyhlásil minutku ticha za zemřelého kapitána Kolešovic Láďu Bielika, po kterém nyní turnaj nese své jméno, a mohlo se začít. Rozhodčí hlásil jednotlivé dvojice a bojovalo se. CCa po 11.kole se všichni občerstvili předloženými párky a mohlo se pokračovat. Ačkoliv se na startu sešla elita mladých bojovníků, nakonec slavili úspěch hráči starší a zkušenější. I když nevím, zda hráč na prvním místě vůbec do nějaké kategorie patří. Zvítězil totiž známý opilec David Cozl, který tentokrát téměř vůbec nepil (začal až po dvou prohrách a dokázal, že alkohol ke svému výkonu potřebuje (nebo že mu nevadí). Zvítězil se ziskem 15,5 bodu před druhým Satranským, který měl bodů 15. Teprve od třetího místa se začali řadit snad nadějní mladíci Fencl, Slanec a Schmalz. Další pořadí všech hráčů můžete najít zde.
Po ukončení turnaje slabší nátury odjely domů a ti silnější, odvážnější, vytrvalejší nátury (nebo prostě větší blázni) si dali ještě jeden jednokolový turnaj o devíti účastnících. V tomto turnaji dominovali Rakovničtí hráči, když obsadili první čtyři místa v tomto pořadí: Satranský, Slanec, Dočekal, Kohout. Vítěz hlavního turnaje Cozl tak skončil až pátý, před Němcem a trojicí domácích hráčů. Podrobné výsledky tohoto turnaje najdete zde.
Prostředí v Kolešovické hospodě bylo již tradičně výborné a i postupně přicházející štamgasti projevovali zájem o výsledky svých hráčů.


[ ZPĚT ]