Na této stránce najdete výsledky Rakovnického víceboje 2009. Původní propozice jsou zde.

V letošním roce to už vypadalo, že se víceboj konat nebude. Nikdo se nehlásil (Zrádce nepočítám), domácí hráči nebyli schopní říci, zda hrát budou či ne, a vítězství jsme již dlouho nezažili (to také podlomí morálku organizátora). Nakonec jsme si však řekli: "Kdy jindy máme větší šanci zvítězit, když ne nyní." Na startu letošního ročníku se nakonec shromáždilo pět standardních družstev. Byly to:

ŠK Tupouni Rakovník
Jablonec pod Pípou
Mystico (lonští zrádci?)
Tietz Karlovy Varle
STS Chvojkovice Brod

Družstva jsou napsána v pořadí, v jakém byla vylosována.

Víceboj měl být zahájen v 19:00 hod (proto Spilka raději všem ohlásil, že mají být přítomni již v 18:00. Dobrá věc se zřejmě až tak dobřa nezadařila, neboť Karlovy Varle přišly až těsně před půl osmou a tak se opět začínalo se zpožděním. Díky schopnému organizátorovi se sice zpoždění dařilo dohánět, ale díky brance v oslabení 3:5 došlo opět k malé pauze a tak čtvrté kolo mariáše skončilo kolem 23:30. Výsledky byly okamžitě zpracovány a my jsme mohli všem sdělit radostnou zprávu (tedy alespoň pro nás). Vítězem mariáše se s velkou převahou stalo družstvo Tupounů Rakovník, vedené Jeho Hravostí Spilkou. Podrobnosti o tomto slavném vítězství, které opět vrátilo nadvládu v mariáši těm správným vyvoleným (proto jsme ho přeci do víceboje zařadili) najdete zde.

Pořadí po první disciplíně je:
Pořadí Družstvo Body
mariáš
1. Tupouni Rakovník 8
2. STS Chvojkovice Brod 6
3. Mystico (?Zrádci?) 4
4. Karlovy Varle 2
5. Jablonec nad Pípou 0

V pátek se družstva s již tradičním zpožděním dostavila na hřiště u sokolovny a začaly souboje v kopané. Rakovničtí zcela výjimečně hráli až třetí zápas a tak se sešli v hojném počtu (přijel i host Míra Palek), tj. se třemi náhradníky. Hned v prvním zápase se jim (nám!!) podařilo porazit Jablonec. Pak už ale přišly pouze dvě remízy a v posledním zápase trochu smolná prohra. Přesto zisk 4 bodů je možno považovat za úspěch. Trochu nás jen mrzí posun na druhou pozici v celkovém pořadí. Ovšem zcela unikátní záležitostí je bodový zisk Jablonce po prvních dvou disciplínách. Tato skutečnost bude zapsána do historie Rakovnického víceboje výrazným písmem!
Podrobnosti kopané najdete zde.

Celkové pořadí po dvou disciplínách je:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná
1. STS Chvojkovice Brod 6 7 13
2. Tupouni Rakovník 8 4 12
3. Mystico (?Zrádci?) 4 5 9
4. Karlovy Varle 2 4 8
5. Jablonec nad Pípou 0 0 0

Po fotbálku jsme se přesunuli na volejbalové kurty na Saunu (hrozná dálka kolem toho plotu, nevím, proč se zamykají vrátka, když tak stejně každý přeleze plot). Volejbal začal skoro přesně v 16:00 a odsejpal velmi dobře. Jen ty naše výsledky nebyly nic moc. Sestava z Grulicha, Stružky, Jirkovského, Satranského, Slance, Dudy a Laiperta evidentně nebyla optimální a pouze jeden získaný bod toho byl důkazem! Přesto nám tento bod zajistil udržení 2.místa v celkovém pořadí. Konečně se chytil Jablonec, což nás zase tak moc nepotěšilo.
Podrobné výsledky volejbalu najdete zde.

Celkové pořadí po prvním dnu a třech disciplínách je následující:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná volejbal
1. STS Chvojkovice Brod 6 7 3 16
2. Tupouni Rakovník 8 4 1 13
3. Karlovy Varle 2 4 6 12
4. Mystico (?Zrádci?) 4 5 2 11
5. Jablonec nad Pípou 0 0 8 8

V sobotu ráno se dělo něco naprosto nevídaného. Po všech těch pozdních příchodech a po sdělení, že v 9:00 začíná trénink a v 10:00 minigolf bylo jasné, že většina lidí příjde po desáté. O to větší to byl šok, když jsem na hřiště přijel před devátou a už jsem tam našel zástupce dvou družstev. A v 10:00 se začlo za účasti všech hráčů. Jednalo se o silnou disciplínu rakovnických a skutečnost to pouze potvrdila. První započítávaný nerakovničák s 93 údery byl až za všemi započítanými rakovnickými hráči. Ovšem ostatní družstva se všechna vešla do 80-ti bodů (zatímco rakovničtí měli náskok  téměr 110 bodů před druhým!!!) Sílu Rakovníka doplnil i host Míra Palek, který uhrál pěkných 89 úderů. Rakovník se tak opět vrátil  na první příčku celkového pořadí. Podrobné výsledky minigolfu najdete tady.

A tady se podívejte na pořadí po čtyřech disciplínách:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná volejbal minigolf
1. Tupouni Rakovník 8 4 1 8 21
2. Karlovy Varle 2 4 6 4 16
3. STS Chvojkovice Brod 6 7 3 0 16
4. Jablonec nad Pípou 0 0 8 6 14
5. Mystico (?Zrádci?) 4 5 2 2 13

Odpolední nohejbal jen potvrdil, že sobotní disciplíny jsou doménou rakovnických šachistů. Standardně silnou trojici letos doplnila dvojice tvořená novým členem a kamarádem, který překonala všechny vkládané naděje a v turnaji zvítězila ve všech setech (zatímco trojice jeden set ztratila). Vítězství Rakovníky bylo důležité pro vypracování náskoku před posledními šachovými disciplínami, obvyklou rakovnickou slabinou :-).  Silný šachový Jablonec má velkou ztrátu, a Varle jsou zase hratelné, takže celkové vítězství  si Rakovník může pokazit jenom sám. Podrobné výsledky nohejbalu najdete zde.

Pořadí po pěti disciplínách si můžete přesněji prostudovat níže:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná volejbal minigolf nohejbal
1. Tupouni Rakovník 8 4 1 8 8 29
2. Karlovy Varle 2 4 6 4 6 22
3. Jablonec nad Pípou 0 0 8 6 3 17
4. STS Chvojkovice Brod 6 7 3 0 0 16
5. Mystico (?Zrádci?) 4 5 2 2 3 16

Sobotní večer téměř všichni prožívali v prostorách rakovnických hospod, klubů a nonstapů a v neděli ráno to také bylo na všech znát. Také některým družstvům nezůstalo dost hráčů a musela si některé půjčit od domácích. Tyto skutečnosti a 12-ti bodový náskok před favoritem šachových disciplín Jabloncem nás opravňovaly k optimistické náladě. Vždyť k vítězství stačilo získat v rapidu i blesku celkem 5 bodů. První zápas s Jabloncem nás sice trochu srazil z výšin, ale hned další zápas jsme vyhráli a celkem jsme toužebných 5 bodů dokázali získat hned v rapidu! Podrobné výsledky najdete zde.

Pořadí po šesti disciplínách vypadá následovně:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná volejbal minigolf nohejbal rapid
1. Tupouni Rakovník 8 4 1 8 8 5 34
2. Jablonec nad Pípou 0 0 8 6 3 8 25
3. Karlovy Varle 2 4 6 4 6 0 22
4. STS Chvojkovice Brod 6 7 3 0 0 4 20
5. Mystico (?Zrádci?) 4 5 2 2 3 3 19

Jisté vítězství se v našich řadách projevilo mírně servilnějším přístupem k bleskovému turnaji. Přesto jsme dokázali získat další 4 body a potvrdit tak naší letošní převahu. Podrobné výsledky blesku jsou zde.

Celkové pořadí je níže:

Pořadí Družstvo Body Body celkem
mariáš kopaná volejbal minigolf nohejbal rapid blesk
1. Tupouni Rakovník 8 4 1 8 8 5 4 38
2. Jablonec nad Pípou 0 0 8 6 3 8 8 33
3.-4. Karlovy Varle 2 4 6 4 6 0 3 25
3.-4. STS Chvojkovice Brod 6 7 3 0 0 4 5 25
5. Mystico (?Zrádci?) 4 5 2 2 3 3 0 19

Rakovnický víceboj 2009 pro nás skončil velkým úspěchem, což rádi využijeme i v naší nové knize. Jediným mínusem (i když snad ne příliš velkým) se ukázala být absence fotografování. V podstatě jsme fotografovali pouze fotbal a šachy, takže bych měl malou prosbu na všechny účastníky, kteří fotografovali. Poskytněte nám, prosím, alespoň některé z vašich fotografií k uveřejnění na našich stránkách.

Děkujeme všem za účast a těšíme se opět za rok.