Regionální soutěž - B

Na této stránce najdete komentáře k zápasům družstev ŠK Rakovník C a ŠK Rakovník D, pokud mně budou někým z družstva poskytnuty.
Družstvo C hraje pod vedením známé rakovnické šachové dvojice Kája a Pája, která se ho bude znažit dokopat k postupu. Sestava není špatná, a tak by splnění tohoto cíle nemuselo být nedosažitelné. Hlavní osu družstva D bude tvořit kapitán Spilka s Benešem a Nachtigalem. Tuto osu budou doplňovat naše děti, které tak mohou získávat zkušenosti v soubojích s dospělými. Po loňských zkušenostech snad můžeme doufat v umístění kolem poloviny tabulky. No, uvidíme.

19.10.2008 - 1.kolo  ŠK Rakovník "D" - Merkur Kladno "B"  5:0
Céčko vyhovělo svému soupeři z NOVA Kladno a přesunulo svůj zápas na 15.11.2008, neboť hrací místnost soupeřů se proměnila ve volební. A tak můžete jásat pouze nad šokujícím výsledkem déčka, které doma přivítalo rezervu Merkuru. Výsledek se ale nedá příliš přeceňovat, protože soupeř přijel pouze ve čtyřech a ještě značně oslaben. Přesto je první místo v tabulce velmi lichotivé, stejně jako rychlost, s jakou vyhrál Nachtigal, a jistota, s kterou zvítězil Beneš. Samozřejmě i Spilka a Pokorný se o toto vítězství zasloužili.

02.11.2008 - 2.kolo  ŠK Rakovník "C" - ŠK Rakovník "D"  0,5:4,5
Nazval-li jsem výsledek déčka v prvním kole šokujícím, pak se mi nyní nedostává slov a spokojím se pouze s výrazem úžasný. Ne tak ovšem pro céčko, které bylo druhým účastníkem tohoto bratrovražedného boje. Pravda, za vzniklou situaci může z velké části Michal Duda, který slíbil účast, potvrdil jí a pak se prostě bez omluvy nedostavil. Céčko tak od začátku prohrávalo. Náladu jeho hráčům nezvedl ani Brada, který poměrně rychle udělal hrubku a Folbr se již nemýlil. Za tohoto stavu Lev v rovné pozici rezignoval na vítězství a nabídl Pokornému remízu. Tomáš ji přijal snad i vzhledem ke skutečnosti, že Beneš již měl figuru navíc. Agartanov sice ještě dlouho bojoval, ale zachránit partii již nedokázal. Nepotěšila ho asi ani skutečnost, že Košnar stačil se Spilkou udělat hrubku a prohrát ještě dříve. Obě družstva tak lemují tabulku této skupiny (pravda, céčko má jeden zápas k dobru), ovšem v jiném pořadí, než bychom čekali. Přesto si, prosím, neklaďte hloupé dotazy typu: "A proč zrovna oni jsou Céčko??" Je to sice jedno, ale změnit to už nejde :-). Nějaké fotografie ze zápasu najdete v sekci fotografie.

Nalosování, výsledky, tabulku a další podrobnosti najdete zde.

[ ZPĚT ]